Bőrápolási tippek menyasszonyoknak

Picture of Török Anna

Török Anna

Blog menyasszonyoknak

Mindenki tökéletes bőrre vágyik, de a menyasszonyok esetében ez halmozottan igaz, hiszen az esküvőnk napján a legjobb formánkat szeretnénk hozni, amihez természetesen hozzájárul a makulátlan bőrkép is.

Összegyűjtöttem a leggyakoribb hibákat, amiket e szent cél érdekében elszoktak követni a menyasszonyok és néhány olyan hasznos tippet is felsorolok, amik hozzájárulhatnak, hogy a lehető legszebb bőrrel állj az oltár elé.

Ismerd a bőröd

Az egyik legfontosabb dolog, hogy ismerd a bőröd és annak igényeit. A legtöbb nő esetében a bőr állapota szoros kapcsolatban áll a ciklussal. Ez alapján lehet következtetni a jobb és rosszabb időszakokra. A nagyon profik már az esküvő dátumának kiválasztásakor figyelembe veszik ezt a tényezőt, de ha Ti nem így jártatok el, akkor sincs semmi baj. Ha tudod mikor hogyan viselkedik a bőröd, akkor nagyon szépen fel lehet készülni az esetleges pattanásokra és mindent megtenni a bőrhibák megelőzése érdekében.

Csak semmi újdonság

Az esküvő előtti időszak nem a legjobb alkalom a kísérletezésre és az új termékek kipróbálására. Hiába mondja a legjobb barátnőd, hogy ez a termék csodákat tett a bőrével, az esküvő előtti 1 hónapban már nem javaslom, hogy új terméket vezess be a rutinodba, hiszen sose lehet tudni, hogy melyik formula vált ki éppen nálad negatív reakciót. Maradj annál, amit ismersz és tudod, hogy szereti a bőröd.

Étkezés és életmód

A bőrünk állapotát rendkívül sok tényező befolyásolja. Az hogy mit eszünk és hogy hogyan éljük a mindennapjainkat. Érdemes odafigyelni ezekre a szempontokra is, de szintén fontos, hogy az esküvőhöz közeledve már ne vezess be drasztikus változtatásokat az életedbe.

A nagy nap előtt

Sok menyasszony az esküvőt megelőző este tart bőrápolási rituálét: arcmaszk, radír, face roller és minden, ami kell. Én ezt nem teljesen így javaslom. A bőrradírt érdemes elkerülni, mert a durva és nagy szemcsék mikrosérüléseket okozhatnak. Helyette egy hámlasztó szérum vagy tonik sokkal jobb választás, amit be tudunk építeni a bőrápolási rutinunkba. Azonban, az ajakradír egy jó ötlet. A szép rúzsozás titka a szép ajkak, amelynek a két eszköze az ajakradír és az ajakápoló. Az arcmaszkok, szemmaszkok és egyéb lépések ártani nem fognak, de ismétlem, hogy csak olyat használj, amit ismersz.

Ha beüt a baj

Mi van akkor, ha mégis kijön egy pattanás? Nagyon fontos, hogy ne kezdd el nyomkodni a bőröd. Egy sebet sokkal nehezebb eltüntetni sminkkel, mint egy pattanást. Ha már előző este érzed, hogy valami készül, akkor próbálj ki egy pattanástapaszt vagy helyi kezelőt.

Remélem tudtam segíteni ezzel az összefoglalóval, hogy a lehető legjobb formádat hozd ki magadból. De legyen bármilyen is a bőröd állapota a nagy napon, ne feledd, hogy mindenhogy gyönyörű vagy!

Ha tetszett oszd meg egy ismerősőddel:

Hasonló blogbejegyzések

Blog menyasszonyoknak

Így érkezz a próbasminkre!

A próbasmink egy egyedülálló lehetőség arra, hogy még a NAGY NAP előtt kipróbáld a neked tetsző színeket, textúrákat és közösen felfedezzük mi lesz a számodra tökéletes megjelenés, amelyben önmagad lehetsz,

Tovább olvasom »
Blog termékajánlások

Alapozók, amiket imádni fogsz

Ebben a cikkben a kedvenc alapozóim listáját gyűjtöttem össze különböző bőrtípusokra és árkategóriákban.*Az egyes termékekhez affiliate linkeket is találsz. Giorgio Armani Power Fabric Foundation bőrtípus: kombinált, zsírosárkategória: $$$ Ha magas

Tovább olvasom »
Blog menyasszonyoknak

Menyasszonyi KALAUZ

Az esküvő az egyik legfontosabb nap egy szerelmes pár életében. Sok nő már kislány kora óta álmodozik a tökéletes napról és annak minden részletéről. Milyen lesz a ruha, a helyszín,

Tovább olvasom »